SESSIÓ PARES PRIMERA COMUNIÓ


Sessió pares primera comunió 
Airina 1/10/2012
Bona nit! Aquesta primera sessió per preparar la Primera Comunió em permet presentar-me. Encara que segurament les vostres filles us hauran parlat del “nou mossèn” molt alt i que té 25 botons a la sotana.
A elles els impressiona perquè son molts botons a cordar. Ara no la porto… M’agradaria parlar amb cada un quan vosaltres vulgueu. Al arribar a aquesta escola m’he il·lusionat en conèixer personalment a totes les famílies d’aquesta escola, així podré ajudar més i millor. I ja us dic des d’ara que estic a la vostra disposició pel que necessiteu, tant aquí a l’escola com fora.
Fixeu-vos que he dit “Reunió per preparar la Primera Comunió”. Vosaltres haureu pensat que jo us vull ajudar a preparar les vostres filles…, i, en part, és veritat. Però sobre tot us vull ajudar a preparar a vosaltres.
Aquest és el primer punt important, i us el voldria explicar millor…
La vostra filla és “perfecte”. Això ho he posat entre cometes perquè segurament alguna mare dirà: - si la veiés a casa…
Podríem arribar a un punt de conciliació…, i dir que és perfecte per l’edat que té. Per preparar la Primera Comunió ella tindrà classes de valors, catequesi, tutories, misses catequètiques… De tot! Ella estarà molt ben preparada… Però…
Déu passarà molt a prop de la vostra filla, potser ja ho noteu, i per això Déu també passarà molt a prop de tots vosaltres. La Primera Comunió és una gran ocasió per tots vosaltres, per la vostra família, per créixer junts en amor a Déu.
Per això en aquesta reunió el primer que us volia dir és això: quina gran oportunitat que teniu de conèixer i tractar a Jesucrist. D’aconseguir que tota la vostra família visqui i creixi a prop de Jesucrist. Segur que així creixerà feliç!
Què quedarà de tot aquest any de preparació i de la cerimònia de l’1 de maig? Quedarà el què vosaltres visqueu: si us il·lusioneu amb la primera comunió des d’ara, i cuideu la vostra missa (tota la vostra pietat familiar...), llegir una estona l’Evangeli dels nens, fer una estona de pregària personal o en família, etc. Tot això quedarà gravat per sempre a la vostra filla i a tota la vostra família (en sentit ampli).
Uns anys enrere em van explicar la historia d’una senyora italiana que s’havia convertit als 30 anys… Ja estava casada, el seu marit és deia Pino. A ella li tocava anar a catequesi per fer el baptisme, primera comunió i Confirmació. Tot de cop aquella Pascua. Un dia va torna de catequesi tota esvalotada… Va buscar el seu marit i li va dir: - el mossèn ens ha explicat avui que Jesús està viu, com ho sents, viu!
El Pino li va contestar: - dona, que t’equivoques, Jesús va morir a la Creu…
La dona se’n va anar, dòcilment… Però el dia següent de catequesi va tornar a casa encara més esvalotada, buscant el seu marit tot cridant li va dir: - que sí Pino que Jesús està viu, ara està viu, perquè va ressuscitar! Ara podem parlar amb Ell, ens veu, ens escolta…
En Pino va quedar parat i pensatiu, i després d’uns segons –molts marits quan es tornen profunds funcionen amb dièsel-, li va contestar: si és així tot canvia, tot canvia!
Molts cristians viuen com si Jesús fos mort! També hi ha cops que els cristians i inclús els mossèn no mostren una imatge coherent de Jesús. També és veritat que els mitjans de comunicació s’encarreguen de difondre totes les imatges distorsionades que troben…
Es per això que per molts la figura de Jesús sembla morta i que només ens ha deixat un codi de conducta, uns manaments i una moral…
Però malgrat tot això, tots aquests prejudicis... Tothom qui vulgui, pot trobar a Crist perquè Jesús està viu! I només Ell té paraules de felicitat i vida veritables.
La teva Missa, les teves oracions de la nit, tot el que fas ho escolta i ho mira Déu amb molta atenció, amb molt d’interès i molt de carinyo!
Ara teniu una ocasió molt dolça de veure que realment Jesús està darrera, el mateix Jesús…
Estigueu atents a com la vostra filla us mira quan reseu, la pietat amb la que reseu… Ella veu si reseu a Jesús viu o no…
Aquesta era la segona idea que us volia transmetre avui. Jesús està viu. Se’l pot conèixer i estimar. Sobre tot ho aconseguireu mitjançant l’Evangeli. Amb les vostres filles, podeu llegir una estoneta de l’Evangeli dels nens. Pel vostre compte podeu llegir l’Evangeli de cada dia (hi ha una pàgina web que un l’envia gratuïtament al vostra mail, amb un breu comentari: www.evangeli.net).
Fa 8 anys el Papa Benet XVI va fer una catequesi amb nens que feien la Primera Comunió. Preguntaven els nens. El Papa contestava. Va ser molt simpàtic. Us podeu imaginat la senzillesa dels nens i la profunditat teològica del Papa…
En un moment donat, és va aixecar un nen que es deia Andrea, i li diu:
- la meva catequista m’ha dit que Jesús està present a l’Eucaristia. Però, com?, jo no el veig.
Tanta gent avui en dia es planteja el mateix… Vivim a la època del “si no lo toco, no existe”. Això és una dificultat real…
El Sant Pare amb un somriure li va contestar:
- Sí, no el veiem, però hi ha tantes coses que no veiem, i que existeixen, i són essencials… Per exemple, no veiem la nostra raó, i no obstant això la tenim. No veiem la intel·ligència, i la tenim. En una paraula, no veiem la nostra ànima, malgrat sí que existeix i veiem els seus efectes, perquè podem parlar, pensar, decidir, etc. Així tampoc veiem el corrent elèctric i no obstant això veiem que existeix, veiem com funciona un micròfon, veiem les llums…
I segueix el Papa Benet XVI: - i precisament les coses més profundes, que sostenen realment la vida i el món, no les veiem, però podem veure, sentir els seus efectes. No veiem la electricitat, el corrent elèctric, però veiem la llum. I així successivament. De la mateixa manera, tampoc veiem  amb els nostres ulls  al Senyor ressuscitat, però veiem que on és Jesús els homes canvien, es fan millors; es crea major capacitat de pau, de reconciliació, etc.
Per tant, no veiem al Senyor mateix, però veiem els seus efectes: així podem comprendre que Jesús hi és present.
Aquesta ha estat la darrera idea: trobar-vos personalment a Jesús és el més important que us pot succeir.
Així per acabar resumint el que us volia transmetre avui.
  • -      Aquest és un moment molt bó per créixer el amor de Déu “tota” la família. No només les vostres filles.
  • -      Jesús està viu, i vol que el coneixeu i l’estimeu personalment cada un de vosaltres.
  • -      Per trobar a Jesús un s’ha de esforçar, encara que no el veiem, ell ens escolta, i podem notar els efectes de la seva presència.

I us recomano en concret dues coses. Una ja ha sortit: llegir l’Evangeli personalment i amb les filles. I la segona: si tenim dubtes o coses que no entenem, no quedar-se quiet, resoldre-les, preguntar… En concret us recomano la catequesi que es pot trobar la pàgina web de l’Opus Dei.

Us poso a continuació alguns llocs d’interès:

Blog personal del mossèn
http://paraulesdesdevenus.blogspot.com.es
L’evangeli de cada dia comentat:
http://www.evangeli.net/evangeli
Resums de la Fe. Conrear la fe: 
Catequesi de Primera Comunió (per fer-ho amb les filles):
Preguntes i respostes ràpides:
http://www.ideasrapidas.org/indalfpe.htm